Menu Sluiten

ONS vraagt naar mogelijkheden parkeervergunning voor mindervalide fietsers

Voor auto’s is zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden, maar lang niet iedereen die mindervalide is rijdt auto. Omdat het doel van de gemeente is om de binnenstad autoluw te maken wilde Malou, burgerraadslid namens ONS Tilburg, graag van de wethouder weten of hij bereid was te kijken naar een parkeerkaart voor andere vervoersmiddelen zoals de fiets.

Eind vorige maand berichtte Brabants Dagblad over Christel, die vanwege een ongeluk mindervalide is geworden en met de fiets naar werk gaat. Christel kan niet ver lopen, dus stalt ze haar elektrische fiets voor haar winkel in de binnenstad. Alleen mag dat niet van de gemeente, waardoor haar fiets werd ingenomen door de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) die het fietsparkeerbeleid van de gemeente handhaaft.

Christel had voor dit incident al een paar keer contact opgenomen met de gemeente op zoek naar een oplossing, maar de gemeente wilde geen uitzondering voor haar maken. Na het bericht in het Brabants Dagblad gaf een woordvoerder van de gemeente aan dat ze op zoek zouden gaan naar een passende oplossing voor Christel. Malou vroeg de wethouder hoe ver ze al zijn met die oplossing, en hoe het kan dat haar hulpvraag zo lang bij de gemeente is blijven liggen zonder antwoord.

De wethouder heeft in elk geval toegezegd dat er een ontheffing wordt verleend aan Christel als ze de juiste medische verklaring kan overleggen. ONS Tilburg wil graag weten hoe bekend deze regeling is onder mensen met een beperking. We blijven dit daarom volgen en hierop acties ondernemen.

Heb jij dit ook ervaren, of ben je niet bekend met deze ontheffing maar zou je er wel graag gebruik van willen maken? Mail dan Malou op malou.vercammen@tilburg.nl, we luisteren graag naar jouw ervaring!