Menu Sluiten

Maak deelkasten mogelijk in Tilburg

Dit weekend ontstond er weer een prachtig initiatief uit de Tilburgse samenleving. De Tilburgse Elisabeth opperde op Facebook het idee van een “sharing kast”. Dat zijn kasten in de openbare ruimte waarin je voedsel kan achterlaten. Er reageerden direct enthousiaste Tilburgers op dit idee.

Wij houden bij ONS Tilburg van initiatieven vanuit onderop. Wij zouden graag willen dat er vanuit de
gemeente nog méér wordt meegekeken hoe we dit soort initiatieven kunnen laten slagen. Zeker als het ideeën zijn die bijdragen aan de solidariteit van Tilburgers onderling en voedselverspilling tegengaan.

Nu weten we dat er al initiatieven zijn in flats en wijkcentra. Maar dat deze ook niet altijd openbaar toegankelijk zijn. En we weten ook dat kasten in de openbare ruimte niet altijd een goed idee zijn, bijvoorbeeld vanwege vandalisme. In elke wijk wordt het op een andere manier gedaan, waardoor het voor inwoners minder makkelijk is om een initiatief te nemen. Misschien zou het goed zijn om dit meer of beter te coördineren. We vragen het college of ze hiermee aan de slag willen gaan en vragen ook aandacht voor het feit dat tijdens corona veel kasten niet (altijd) toegankelijk zijn.