Menu Sluiten

Sterke schouders: Dit zijn de namen op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022

De verkiezingen van maart volgend jaar komen steeds dichter bij, en we hebben de afgelopen weken in spanning afgewacht tot we bekend konden maken met welke kandidaten wij de verkiezingen in gaan. Maar de witte rook is uit de schoorsteen bij de kandidatencommissie en ook unaniem vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering. Met trots presenteren wij de 16 kandidaten die namens ONS Tilburg verkiesbaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022!

De top 5:

Vlnr: Shurandy Makov (5), Pascal Smeets (3), Linda Oerlemans (lijsttrekker), Robin Spelt (2) en Malou Vercammen (4)
 1. Linda Oerlemans (37) is onze huidige fractievoorzitter, en al 8 jaar raadslid in Tilburg. Buiten haar raadswerk is Linda oprichter en voorzitter van ONS Soepje, een stichting opgericht midden in de coronapandemie om warm en vers eten rond te brengen aan Tilburgers die door ziekte of andere belemmeringen niet zelf kunnen koken. Daarnaast is zij vrijwilliger bij de Voedselbank. Ze groeide op in Udenhout en woont samen met haar man Gerton en drie kinderen Kate Rose (5), Robin Sue (4) en Otis Luka (2) in de Bomenbuurt van Tilburg. Er is nog een vierde kind op komst.
 1. Robin Spelt (34) is sinds begin 2021 burgerraadslid voor ONS Tilburg, waar hij zich vooral richt op inclusie, diversiteit en cultuur. Met zijn achtergrond in de theater- en televisiewereld heeft hij een groot netwerk binnen de cultuursector, hij werkt als projectmanager in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Nadat Robin een aantal jaar als duikinstructeur in Thailand heeft gewerkt is hij teruggekeerd naar zijn geboortestad Tilburg, waar hij met veel plezier in de binnenstad woont.
 1. Pascal Smeets (47) komt van oorsprong uit het Limburgse Brunssum, maar woont inmiddels al 25 jaar in Tilburg. Bij ONS Tilburg is Pascal fractieondersteuner. Pascal werkt als docent op de Entree-opleiding van ROC Midden-Brabant, waar hij jongeren met een migratieachtergrond en/of een taalachterstand les geeft. Pascal heeft twee kinderen en woont in de Textielbuurt van Tilburg.
 1. Malou Vercammen (29) is fractieondersteuner van ONS Tilburg en zelfstandig ondernemer. Malou zit in een rolstoel, maar dit heeft haar er nooit van weerhouden om ondernemend te zijn. Met haar bedrijf coacht zij jongeren met een beperking in het vinden van hun mogelijkheden. Bij ONS Tilburg houd Malou zich bezig met inclusiviteit en toegankelijkheid voor Tilburgers met een beperking. Ze woont in de binnenstad.
 1. Shurandy Makov (21) is de jongste kandidaat in onze top 5. Shurandy is bestuurskunde- en overheidsmanagmentstudent aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij richt zich op woningbouw voor jongeren en studenten, duurzaamheid en voor meer jeugd en diversiteit in de politiek. Shurandy is lid van de steunfractie van ONS Tilburg en woont in de wijk Korvel.

Veel diversiteit op de lijst

ONS Tilburg zet zich in voor een diverse en inclusieve stad, wij vinden dat de gemeenteraad dit ook moet uitstralen. Daarom zijn wij trots dat wij een diverse kandidatenlijst kunnen presenteren met veel verschillende soorten achtergronden. De andere namen op onze lijst zijn:

 1. Mathijs Strijards
 2. Janwillem Adriaanse
 3. Patty Manders
 4. Dylan Kuis
 5. Bram Thewissen
 6. Gerton Govers
 7. Johan van de Ven
 8. Sam Aandewiel
 9. Emilie Waarts
 10. Gino Capone
 11. Hennie Jacobs

Wij streven naar een Tilburg van ons allemaal, een stad die iedereen thuis kan noemen, en samen met deze kandidaten willen wij ons doel behalen.