Menu Sluiten

Wij vragen om meer ruimte voor graffiti artiesten en aanstormend talent

Tilburg is in de race voor beste muurschildering van de hele wereld. Wij zijn zo trots! Veel internationaal gewaardeerde artiesten zijn in Tilburg opgegroeid en hebben het vak hier geleerd. De afgelopen weken worden er echter steeds meer graffiti, zogenaamde “tags”, over de muurschilderingen gespoten.

Een van Paul Watty’s muurschilderingen in Tilburg

De schilders die de muurschilderingen hebben gemaakt tonen begrip. Artiest Paul Watty maakte de muurschildering van de skyline van Tilburg aan de Hoogvensestraat. Hij reageerde bij Omroep Brabant: “Er is geen haat vanuit mij verder. Het lijkt me zelfs best leuk om eens samen graffiti te spuiten. We hebben dezelfde interesses, dus waarom zou je elkaar daar niet in aanmoedigen en versterken?”

Deze reactie inspireerde ons! In plaats van te denken in straffen, denkt Paul in oplossingen. Want zijn er wel voldoende plekken om jong talent aan te moedigen? De spuitplek bij het station was een hele fijne locatie, maar die is onlangs verdwenen. Maar er zijn meer plekken in Tilburg die wij geschikt vinden, zoals in de Spoorzone en in de Reeshof.

Daarom vragen wij het college of ze het met ons eens zijn dat er meer open plekken moeten komen waar artiesten vrij graffitikunst kunnen maken. En of ze ons willen toezeggen om meer van deze plekken te creëren. Zo geven we nieuw talent de ruimte om zich te ontwikkelen tot graffitiartiest.