Menu Sluiten

ONS Tilburg stelt vragen over Tongerlose Hoefstraat

Maandag heeft ONS Tilburg bij het zogenaamde vragenhalfuurtje vragen gesteld over de verkeersveiligheid in de Tongerlose Hoefstraat. Bij Omroep Tilburg viel er laatst te lezen dat bewoners ontevreden zijn over hoe onveilig hun straat geworden is.

De straat heeft de laatste tijd veel te maken met sluipverkeer wat de werkzaamheden op de Ringbaan West wil ontlopen. Over deze vrij smalle fietsstraat mag maximaal dertig kilometer per uur gereden mag worden. Volgens de bewoners gebeurt is hardrijden er aan de orde van de dag. Ook werkt de straatverlichting sinds enkele weken niet meer.

Tijd voor actie dus. Wij vroegen het college of er al gesprekken zijn geweest met de bewoners, wat er uit deze gesprekken is gekomen en of er druk achter Enexis gezet kan worden om de straatverlichting zo snel mogelijk te repareren.

Kent u meer onveilige verkeerssituaties zoals deze? Wellicht kan ONS Tilburg helpen dit op de politieke agenda te zetten. Mail ons burgerraadslid Shurandy via shurandy.makov@tilburg.nl!