Menu Sluiten

Robin’s maidenspeech: “Voor mij begint inclusie bij iets heel simpels”

Afgelopen maandag mocht ONS burgerraadslid Robin Spelt voor het eerst speechen in de raadszaal over inclusiviteit en diversiteit, een onderwerp dat hem erg aan het hart gaat. Als gemeente Tilburg willen wij een voorbeeldgemeente zijn op het gebied van inclusie en diversiteit. Maar sluit ons beleid wel aan op onze doelen? Daarover stelden wij de wethouder een aantal vragen. Robin sprak vooral ook zijn trots uit over de ambitie die het stadsbestuur toont op dit onderwerp.

Ik ben trots op een gemeente die de ambitie heeft om een voorbeeld te zijn. We hebben nog een lange weg, vele discussies en bijeenkomsten te gaan, maar hopelijk blijven wij luisteren naar elke bewoner, wat voor afkomst, huidskleur, geloof, gedachten goed deze heeft.

Ook gendergelijk beleid was een aandachtspunt in de inbreng van Robin. Waarom noemen we een re-integratietraject bij vrouwen een “participatietraject”? En krijgen koppels van hetzelfde geslacht die voor de gemeente werken ook ouderschapsverlof als ze een kind adopteren?

Eerder op de dag namen we een podcast op met een Tilburgse student. Veel kamers die in Tilburg te huur staan zijn gekenmerkt als “Dutch Only”. Hierdoor komen veel internationale studenten maar moeilijk aan een kamer in Tilburg. Ook hier vroegen we aandacht voor.

Voor mij begint inclusie bij iets heel simpels. Laat iedereen in zijn waarde en laat iedereen zijn wie ze willen zijn en gun elk persoon ook het podium.

Lees hier de volledige speech van Robin.