Menu Sluiten

Johan van de Ven

Geboortedatum: 05-05-1961

Johan van de Ven

Vertel kort iets over jezelf: Ik ben getrouwd en heb twee inmiddels volwassen kinderen, en woon in de Reeshof. Met mijn eigen architectenbureau Deven Architectuurstudio wil ik graag onze stad mooier en beter maken. Door mooie gebouwen te ontwerpen en bestaande gebouwen slim te renoveren. Ik besteed veel aandacht aan het terugdringen van energiegebruik, energieneutraal bouwen, Nul op de Meter, en ontwerp zoveel mogelijk met een milieu bewuste gedachte.

Rol: Ik ben politiek betrokken bij de leefomgeving, het fysieke domein. Mijn rol is voornamelijk op de achtergrond, ondersteunend. Ik ondersteun onze woordvoerder in de fysieke projecten en maak ter ondersteuning daarvoor regelmatig 3D-visualisaties. Daarnaast ben ik bestuurslid van ONS Tilburg

Hoe ben je bij ONS Tilburg terecht gekomen? 
Ik ben inmiddels al weer vele jaren (in meer of mindere mate) politiek actief, en sinds de oprichting bij ONS Tilburg. Politiek heeft destijds mijn aandacht getrokken omdat ik vond dat er veel politiek gestuurde zaken anders liepen dan dat zou moeten. En vanuit die drang om daar iets aan te gaan doen, ben ik toen gestart in de politiek. Je moet namelijk niet langs de zijlijn staan te roepen of klagen, maar gewoon zelf in actie komen en zelf oplossingen zoeken.

Op welke thema’s richt jij je binnen ONS Tilburg?
Welke thema’s vind jij belangrijk? Enerzijds de invulling van de bestuursfunctie. En anderzijds te zorgen voor ondersteuningen en raadgevingen die nodig zijn om een goede politieke keuzes te kunnen maken rond alles wat met onze fysieke leefomgeving van Tilburg te maken heeft. Bijvoorbeeld beslissingen over onze woonomgeving, nieuwe gebiedsontwikkelingen, bestemmingsplannen, vergroening van het stadshart, bedrijventerreinen, detailhandel, vestigingsklimaat, etc, etc….

Waar streef je naar binnen ons Tilburg? Wat is je belangrijkste motivatie om actief te zijn in de gemeentepolitiek? 
Politiek lijkt saai, en zeker als je het van buitenaf bekijkt. Maar als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat, dan blijkt dat zeker niet het geval te zijn. Je zet je in op je eigen interessegebied, bereid interessante zaken voor en krijgt een stem. Bovendien zie ik dit werk ook zeker ook een maatschappelijk belangrijk werk. Je helpt mee onze mooie stad Tilburg een beetje beter en mooier te maken. En dát telt!