Menu Sluiten

Pater Poels overleden: “Zijn gedachtegoed blijft voor eeuwig in onze stad”

Tilburg rouwt om pater Poels, die vandaag op 93-jarige leeftijd overleed. Hij bracht ’s nachts brood naar Tilburgers die in armoede leefden. “Onze held is niet meer in leven”, reageert ONS fractievoorzitter Linda Oerlemans. “Maar zijn gedachtengoed blijft voor eeuwig in onze stad.”

Datum: 26-4-2023

Gerrit Poels, voormalig priester, dankt zijn bijnaam ‘broodpater’ aan de onbaatzuchtige daad die hij trouw volhield tot op hoge leeftijd: brood brengen naar mensen die in armoede leven. Vanuit die gedachte ontstond ook Stichting BROODNODIG, die bestaat uit vrijwilligers, waaronder Poels pleegdochter Hülya. Zij hebben dan ook eenzelfde missie: mensen in nood voorzien van kleding, voedselpakketten en nog veel meer.

Vader van velen

Ook bij ONS Tilburg zijn we aangeslagen door het nieuws van het overlijden van pater Poels. “Wij zijn dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor de mensen in onze stad”, zegt fractievoorzitter Linda Oerlemans. “Rust zacht Pater Poels, vader van velen. Wij wensen zijn familie veel sterkte, kracht en liefde. Dat wij hem mogen dragen, in onze harten, maar vooral in ons handelen.”

Gerrit Poels bracht Tilburg namelijk veel meer dan brood. Hij was ook oprichter van de daklozenopvang ‘Huize Poels’, kringloopbedrijf ‘La Poubelle’ en sociaal eethuis ‘De Pollepel’. Meer over hem lees je via zijn officiële website.

Rust zacht Gerrit Poels, 1 mei 1929 – 26 april 2023