Menu Sluiten

ONS Tilburg zet nieuwe speelplek met pumptrack in Udenhout op de agenda

19 april 2023 – Het creëren van een veilige, onderhoudsvrije, sportieve en eigentijdse sportlocatie. Dat is wat Linda van der Brande en Wendy Oosterwaal graag willen. Een trekpleister voor Udenhout, zoals het Spoorpark dat is voor Tilburg.

Er waren al eerder plannen voor de aanleg van een pumptrack (een circuit met bulten en bochten om overheen te rijden met een fiets, skateboard, rolschaatsen etc.). Zo vroegen de initiatiefnemers aan een ambtenaar van gemeente Tilburg, om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Dat onderzoek kwam er, maar ze hoorden hier niets meer over. “Ik heb meerdere keren informeel vragen gesteld, daar kwam geen antwoord op. Er zou een raadsbrief komen maar dat is ook niet gebeurd”, geeft van de Brande maandag aan tijdens een informatiebijeenkomst.

Foto: Jan Kopriva via Unsplash

Een informatiebijeenkomst die ONS Linda Oerlemans aanvroeg om het onderwerp op de agenda te zetten. Zij stelde ook eerder al informele vragen. De raad is over het algemeen enthousiast over het idee van een pumptrack in Udenhout. VVD roept op om hier onderzoek naar te doen en met de initiatiefnemers in contact te blijven. De ambtelijke organisatie zal gaan onderzoeken of het aanleggen van een pumptrack een optie is.

Een jaar geleden zijn de initiatiefnemers ook een petitie gestart. Die kun je hier terug vinden.