Menu Sluiten

ONS Tilburg stelt vragen over misstanden bij Tilburgs distributiecentrum GXO

Wij stelden samen met GroenLinks, SP en PvdA schriftelijke vragen aan het college over de arbeidsomstandigheden bij logistiek bedrijf GXO. Sinds juni komen er signalen binnen dat werknemers in het distributiecentrum in Tilburg niet goed behandeld worden door het bedrijf.

Zo werd in juni bij vakbond FNV gemeld dat werknemers maandenlang voor zes dagen per week stonden ingeroosterd. En in oktober bleek dat er gesjoemeld werd met de pauzetijden. Werknemers hebben recht op 45 minuten pauzen, maar omdat werknemers uitklokken vóór ze door de beveiliging gaan verliezen ze pauzetijd aan de veiligheidsprocedures. Ook de coronaregels zouden volgens werknemers niet goed worden nageleefd. Het distributiecentrum van GXO, een Amerikaans bedrijf, wordt onder andere gebruikt door winkelketen H&M.

ONS Tilburg maakt zich zorgen over het welzijn van de medewerkers van GXO. Daarom vragen we het college wat zij vinden van de arbeidsomstandigheden bij GXO, en wat de gemeente gaat doen om dit te verbeteren. Daarvoor stelden wij samen met andere partijen schriftelijke vragen aan het college. Lees hier de tekst van onze vragen.