Menu Sluiten

ONS Tilburg stelt vragen over bruiloft Guus Meeuwis

Recent plaatste Manon Meeuwis een foto van haar bruiloft met Guus Meeuwis op haar instagram. ONS viel op dat dit huwelijk voltrokken werd in het Tilburgse paleis van Koning Willem II. Normaal gesproken zijn bruiloften daar momenteel niet mogelijk, maar voor een Bekende Tilburger werd blijkbaar een uitzondering gemaakt. Daarom hebben wij enkele vragen aan het college gesteld daarover.

In het Brabants Dagblad konden we vandaag nog lezen over Kim, die maar wat graag net als haar ouders, grootouders en overgrootouders haar trouwfoto’s had willen laten maken in het Paleis-Raadhuis. Volgens de Gemeente Tilburg is dat echter heel 2022 niet mogelijk. Behalve voor Guus Meeuwis dus, want die trouwde er wél dit jaar. Als je als ‘gewone burger’ belt met de afdeling burgerzaken, wordt elk verzoek tot trouwen of zelf trouwfoto’s maken afgewezen. 
We hebben het college gevraagd om de reden van de uitzondering, of dit ook voor burgers mogelijk is en of zij het integer vinden dat voor een bekende Tilburger een uitzondering gemaakt is. Het is volgens ons heel apart dat deze beslissing is gemaakt en daarom willen we er graag meer over weten. Vanavond zijn we hiervoor ook te zien bij SBS6 in het programma Shownieuws. Wordt ongetwijfeld vervolgd.