Menu Sluiten

ONS Tilburg is blij met flexflitspaal op Ringbaan-Zuid, maar ook kritisch

Wethouder Rik Grashoff heeft aangegeven dat de flexflitspaal op de Ringbaan-Zuid ‘binnenkort geplaatst gaat worden’. Met dit nieuws kwam Omroep Tilburg onlangs. ONS Burgerraadslid Shurandy Makov vraagt zich af of het niet tijd is voor hardere maatregelen.

“Mensen rijden nog altijd te hard op de Ringbaan-Zuid. Hierdoor zijn in het verleden al te veel slachtoffers gevallen”, geeft hij aan. De wethouder wil ook permanente maatregelen, maar laat weten dat het nog wel een tijdje kan duren voordat die er zijn. Dit staat op de planning in 2025.

‘”Er zijn al te veel slachtoffers gevallen op de Ringbaan-Zuid”

ONS Tilburg vindt dit te lang duren. Binnenkort komt weliswaar een flexflitspaal op de Ringbaan-Zuid, maar wij betwijfelen of dit genoeg is om de gevaarlijke verkeerssituatie tegen te gaan. Ook heeft Makov aangegeven dat er op de Besterdring wél snel maatregelen zijn genomen. Volgens de wethouder zijn de situaties niet vergelijkbaar, omdat de Ringbaan-Zuid een van onze ‘belangrijkste verkeersaders’ is. Volgens ONS is dit juist een reden om hier snel maatregelen te treffen.

Petitie voor meer veiligheid

Al jaren zet ONS Tilburg zich in om de verkeerssituatie op die locatie te verbeteren. Eén van de vele aanleidingen was de petitie van moeder Wendy Vugts, wiens zoontje Jayden overleed bij een ongeluk op de ringbaan. In een petitie in 2021 pleitte zij daarom voor meer veiligheid. De petitie werd meer dan 10.000 keer ondertekend.

Wendy Vugts overhandigt de petitie aan burgemeester Theo Weterings (2021)

Wat vind jij van de verkeerssituatie op de Ringbaan-Zuid? Laat het ons weten via het contactformulier!