Menu Sluiten

Een feestelijk Pasen bij Stichting Uit Een Goed Hart

Iedereen (die het viert) verdient een fijn Pasen. Dat vinden ook Judith Nuijten en Ivonne Hermes van Stichting Uit Een Goed Hart. Op Tweede Paasdag organiseerde de stichting leuke Paas-bezigheden voor mensen die daar zelf de middelen niet voor hebben. “Hartverwarmend”, vindt ook wethouder Esmah Lahlah.

Vijftien gezinnen kregen een heerlijke Paasbrunch. Kinderen konden hun eigen mandje in elkaar knutselen waarmee daarna paaseieren werden gezocht. De dag werd afgesloten met een paasbingo. Uiteindelijk kreeg iedereen nog een hoofdprijs, zoals verschillende dagjes uit, een springkussen of een verzorgd kinderfeestje.

Judith Nuijten en Ivonne van Stichting Uit Een Goed Hart (links, midden) en wethouder van Tilburg, Esmah Lahlah (rechts)

Foto: Judith Nuijten en Ivonne Hermes van Stichting Uit Een Goed Hart (links, midden) en wethouder van Tilburg Esmah Lahlah (rechts)

Een onvergetelijke dag

De dag sluit aan bij de missie van Stichting Uit Een Goed Hart: “Wij bezorgen graag minder bedeelde gezinnen of mensen die eenzaam zijn, een onvergetelijke dag. Bijvoorbeeld tijdens de feestdagen”, vertelt Judith.

Esmah Lahlah, wethouder van Tilburg, is ook aanwezig en helpt naderhand mee met opruimen. “Het is hartverwarmend om te zien hoe hard de initiatiefnemers eraan trekken. Maar ook dat ze het voor elkaar krijgen om het hier te organiseren, dat bedrijven en organisaties allemaal spullen doneren en dan vervolgens de gezichten van de gezinnen… Daar doe je het voor.”

DC Company stelde voor het tweede jaar op rij hun locatie ter beschikking aan Stichting Een Goed Hart. Dankzij veel sponsors waren er gedurende de hele dag drankjes en hapjes aanwezig. DC Company is een organisatie in de Reeshof waar je kunt dansen, sporten en yoga beoefenen. De organisatie is van Davey de Kok, maar vandaag zijn zijn ouders Maria en Jac aanwezig om alle aanwezigen van lekkers te voorzien. Er is een gezin aanwezig dat aan het vasten is vanwege de Ramadan. “Daar houden we graag rekening mee door een doos te maken met allerlei eten en drinken”, zegt Maria, “Dan kunnen ze dat later lekker oppeuzelen.”

Samen

ONS Tilburg was aanwezig en vond dat Stichting een Goed Hart het wel verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Een mooi Tilburg maken we namelijk altijd samen! Dat vindt ook de wethouder: “Het klinkt cliché, maar samen krijg je echt meer voor elkaar. Dat is fantastisch!”

Ken jij nog een mooi initiatief in Tilburg waarbij de mens centraal staat? Laat het ons weten. Neem contact op via het contactformulier.