Menu Sluiten

Coming Out Day: “Dit is de dag dat jij mag shinen!”

Maandag 11 oktober was het de nationale Coming Out Day. De gemeenteraad in Tilburg vroeg die dag om extra aandacht voor de acceptatie van LHBTI+-personen.

ONS burgerraadslid Robin Spelt zet zich in de politiek in voor inclusie en diversiteit en sprak in zijn maidenspeech over hoe belangrijk het is dat iedereen gelijkwaardig mee moet kunnen doen. Hij schreef dit stukje voor de Facebookpagina van de Tilburgse gemeenteraad:

Dit is de dag dat jij mag shinen!
Dit is de dag dat jij jezelf mag zijn!
Dit is de dag dat jij jezelf kan zijn!
Ben trots op jezelf en om wie je bent, hoe moeilijk het soms ook kan zijn!
Maar onthou, wij zullen er voor je zijn!

Burgerraadslid Robin Spelt op de Facebookpagina van de Tilburgse gemeenteraad voor Coming Out Day

Ook ONS burgerraadslid Bram Thewissen schreef een stukje over Coming Out Day voor de gemeenteraad. Bram is als jongerenwerker betrokken met een diverse groep jongeren. Hij merkt nog regelmatig dat het niet altijd vanzelfsprekend is om uit te komen voor wie je bent:

Voor mij is de Coming Out Day van belang omdat ik nog steeds merk dat jongeren het lastig vinden om zichzelf te zijn en hun coming out te hebben (sowieso raar dat je ergens voor uit moet komen wat heel normaal zou moeten zijn). Angst hoe anderen reageren, vrienden, familie, klasgenoten, leraren maar ook verzorgers in verzorgingscentra enz. Vandaag vieren wij het anders zijn, en laten we eerlijk zijn! IEDEREEN is anders, en iedereen verdient LIEFDE! 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Waarom een Coming Out Day?

Elk jaar sinds 2009 wordt er op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat LHBTI+-personen openlijk voor hun geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Voor veel mensen is dat nog niet vanzelfsprekend. Zij worden niet geaccepteerd door hun omgeving en in sommige landen staat zelfs de doodstraf op openlijk uitkomen voor je geaardheid of identiteit. Daarom staat ONS Tilburg voor een inclusieve en diverse gemeente waar iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt.