Menu Sluiten

Brief aan GroenLinks: Geen coalitiedeelname, maar wel constructief samenwerken

Na de verkiezingen van 16 maart mag ONS Tilburg de komende vier jaar door in de raad met 1 zetel. GroenLinks was de grote winnaar en mag het voortouw gaan nemen in de vorming van een coalitie. ONS Tilburg kiest ervoor om geen deel uit te maken van deze coalitie, maar we willen ons wel constructief inzetten om samen met de toekomstige coalitie te werken aan 15 punten die belangrijk zijn voor ons.

In een brief aan de winnaars van deze verkiezingen feliciteren we GroenLinks met hun verkiezingswinst. Ook geeft raadslid en lijsttrekker Linda Oerlemans aan dat we één zetel onvoldoende vinden om mee te doen met de coalitie. Toch blijven we de samenwerking zoeken met andere partijen in de raad, en in het bijzonder de toekomstige coalitie en het te vormen college.

We vragen ook om ruimte voor (coalitie)partijen om met nieuwe ideeën te komen, maar ook met tegengeluid. Zowel oppositie- als coalitiepartijen moeten hun eigen kleur kunnen laten zien in onze raad. Dat zijn belangrijke onderdelen van onze democratie. Wij werken graag mee aan een nieuwe bestuurscultuur in de Tilburgse politiek. We moedigen het initiatief van GroenLinks om alle partijen uit te nodigen om mee te praten over de formatie dan ook aan.

De opkomst van deze verkiezingen waren erg laag. Dat verdient wat ons betreft de komende jaren extra aandacht. We willen zo veel mogelijk mensen betrekken bij de (lokale) politiek, het bestuursakkoord moet wat ons betreft hier dan ook ruimte voor laten. Inwoners moeten kunnen meebeslissen over wat er gebeurt in onze gemeente, en de politiek moet zich zo open mogelijk naar bewoners opstellen. Kinderen hebben hierin een bijzondere rol. Wij horen graag van hen wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst. Zij zijn immers de stip op onze horizon.

Lees hier onze brief aan GroenLinks met de 15 punten waar we aan willen gaan werken