Menu Sluiten

Motie dak- en thuislozen aangenomen

Een door ONS Tilburg ingediende motie voor het vormen van een concreter plan om dak- en thuislozen te helpen is vorige week aangenomen. Enkel VVD stemde tegen.

Foto: Tom Tacken

Wij willen dat geen enkele Tilburger op straat hoeft te slapen. De laatste tijd is dak- en thuisloosheid een groeiend probleem, en de getroffen groep wordt ook steeds diverser. De gemeente heeft al pogingen gedaan om dit tegen te gaan, maar dat is nog niet succesvol genoeg gebleken.

ONS Tilburg wil een intensiever, ambitieuzer plan. Hierbij komt er meer aandacht komen voor jongeren en arbeidsmigranten, die recent steeds meer dak- of thuisloos worden. We willen kijken of er meer tussenvoorzieningen, specifieke opvang of permanente inzet voor opvang en begeleiding mogelijk zijn.

In het tweede kwartaal van 2023 willen we terugkoppeling in de raad, om zo nodig dan bij te sturen en eventueel het landelijk fonds wat hiervoor gereserveerd is te gebruiken.

Wij van ONS Tilburg zijn ontzettend blij dat deze motie is aangenomen. Twee andere moties werden ook aangenomen bij de algemene beschouwingen. Hierover lees je morgen en overmorgen meer op onze site en socials!