Menu Sluiten

Motie over inkoop zorg in sociaal domein ingediend

Donderdag hebben we een zogenaamde motie actueel ingediend over de inkoop van zorg in het sociale domein. Sinds 1 januari is de strategie voor de inkoop van zorg veranderd. Hierbij wordt gewerkt aan een kleiner, kwalitatief veld voor zorgaanbieders. ONS Tilburg heeft samen met D66 enkele vragen hierover.

We hebben geconstateerd dat nog niet alles goed gaat sinds de strategie is veranderd. Zo is de communicatie naar zowel zorgaanbieders als hun onderaannemers niet altijd even sterk geweest en waren de rechten van cliënten onduidelijk. Wij zouden daarom graag zien dat het programmateam sneller ingrijpt wanneer het nodig is.

In de afgelopen maanden hebben we veel gesprekken gehad met zowel aanbieders als cliënten. Daarbij merkten we dat dit snelle handelen effect heeft. We zouden dus graag zien dat het team kort erop blijft zitten om snel misstanden recht te zetten. Ook willen we graag meerdere momenten inplannen waarbij de gemeenteraad samen met de betrokken partijen samen gaan zitten om de stand van zaken te bespreken.

We willen ook graag dat de kwaliteit van de zorg op hoog niveau blijft. Daarom hebben we nogmaals onderstreept dat het belangrijk is dat er genoeg zorgpersoneel beschikbaar is en cliënten niet tussen wal en schip mogen vallen door eventuele veranderingen. Hierbij houden we bijvoorbeeld ook eventuele aflopende contracten in het achterhoofd. Door dit allemaal scherp in het oog te houden en proactief te handelen wanneer het niet goed loopt, denken we dat we zorg op maat kunnen bieden, die voor iedereen kwalitatief en betaalbaar is.